Gecoro: Een objectief orgaan of politieke postjespakkerij??

 

18 november 2019

 

Gecoro: Een objectief orgaan of politieke postjespakkerij??

 

Zoals we eerder al gemeld hebben heeft de aanduiding van 14 externe leden voor GECORO op de gemeenteraad van 24/06/2019, heel wat stof doen opwaaien omwille van een duidelijk gebrek aan transparantie vanwege de meerderheid.

Na het zomer-reces dienden we vast te stellen dat de belofte van transparantie niet nagekomen werd door een fout bij de interne juristen van de Stad Beringen. Fouten kunnen gebeuren en alle begrip hiervoor, maar onmiddellijk stelden we opnieuw de vraag om transparant te zijn, ditmaal met een belofte tot bezorgen van de geloofsbrieven van de burgemeester zelf. Maar ook op de hierop volgende gemeenteraad wordt de belofte niet volledig nagekomen.

In aanloop van de gemeenteraad van 18/11/2019, een half jaar na datum (!), wordt simpelweg per mail gemeld dat men deze niet kan bezorgen omwille van GDPR-redenen, terwijl bijna de helft van de verkozen leden (6/14) zich in het verleden verkiesbaar hebben gesteld op lijsten van de meerderheidspartijen!

Voor Sp.a Beringen getuigt dit alles van een gebrek aan transparantie en respect naar de raadsleden toe, maar vooral naar de Beringenaren!

Wij blijven als fractie aandringen op duidelijkheid in dit dossier, maar de manoeuvres die de meerderheid reeds maakte in dit dossier, versterken enkel het beeld van vriendjespolitiek en verborgen agenda’s van deze beleidsploeg!

De Beringenaar heeft recht op openheid en eerlijkheid, want eerlijker is beter!