Is een grote politiefusie wel een opportuniteit voor Beringen?

 

Grote politiefusie in Noordwest-Limburg een opportuniteit voor Beringen? 

 

Het nieuws over een eventueel fusie met de politiezone Beringen – Ham – Tessenderlo komt voor ons niet onverwacht. Dat een grotere zone voordelen heeft kan niemand ontkennen. Expertise die gedeeld kan worden, schaalvoordelen, het aanpakken van georganiseerde criminaliteit zijn maar een paar voordelen die kunnen aangehaald worden. Anderzijds zijn wij van mening dat er ook rekening moet gehouden worden met de situatie van elke politiezone op dit moment. 

In Beringen zijn er de laatste jaren heel wat inspanningen geleverd om onze zone financieel zeer gezond te maken en onze pensioenpot te optimaliseren. Het zou zeer jammer zijn indien de zone Beringen-Ham-Tessenderlo de dupe wordt van een dergelijke fusie.

 Voorts vinden wij het – op zijn zachtst gezegd - ook zeer vreemd dat de zone van Heusden-Zolder niet vernoemd wordt als mogelijke partner. De oorzaak hiervoor kan te vinden zijn in het feit dat zij inderdaad geen cd&v burgemeester hebben? Op dit ogenblik werkt onze politiezone ook al samen met de zone van Heusden-Zolder. Net als Beringen is Heusden een ex-mijngemeente en zijn er veel gelijkenissen in de problemen waar beide zones mee te kampen hebben. 

Wij houden dit dossier alleszins zeer goed in de gaten en we gaan net als de burgers in de toekomst het antwoord op de vraag blijven zoeken waar nu de echte burgemeester van Beringen woont, in Beringen of Leopoldsburg?